Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Új játszótér és közösségi tér épül – Újabb fejlesztések indulnak a gergelyiugornyai Tisza-parton

Vásárosnamény – A Bereg kapujában folyamatos fejlesztések fémjelzik, a város vezetésének közösségteremtő,  infrastrukturális, gazdaságélénkítő, valamint turisztika fejlesztését növelő tevékenységét. A múlt héten beszámoltunk arról, hogy a gergelyiugornyai Tisza-part élénkítését szolgáló fejlesztések jegyében, közel 300 milliós fejlesztés kivitelezése zajlik, a térség egyik leglátogatottabb turisztikai célpontjában. A fejlesztések sorát most több új, Vásárosnamény Város Önkormányzata által, további sikeresen elnyert pályázat bővíti. Ezáltal új közösségi tér, család-barát játszótér, valamint a Bereg Szíve Üdülőközpont további fejlesztése is tovább folytatódik. Az újabb, sikeresen elnyert pályázatokról Filep Sándort, Vásárosnamény polgármesterét kérdeztük.

Gergelyiugornya számunkra nagyon fontos, hiszen nagyon fontos volt a Tisza folyóhoz közel, a Tisza-parthoz közvetlenül közel fekvő ingatlanokraból tudjunk vásárolni. Ezekkel olyan folyamat indulhat meg. ahol is baba-mama szoba, gyermeköltöztető-helyiség kerül kialakításra, öltözők, információs pontok, közösségi terek kerülnek majd kialakításra.

Ennek tükrében, azt hiszem az Önkormányzat beváltja az ígéretét, miszerint induljunk el egy úton, a retro Tisza-part most már legyen 21. századi Tisza-part. Hiszen közös cél, hogy amikor ez a covid-os időszak lezárul, minél több embert tudjunk visszacsalogatni ide. Elsősorban a családokra, a kisgyermekekre gondolva, de próbáljuk meg megtalálni a helyét a fiatalság számára is. Ha mi olyan ingatlanfejlesztéseket hajtunk végre, amely tükrében a gergelyiugornyai nyaralók felértékelődnek, akkor már akkor már nagyon komolyat léptünk előre.

Ilyen ingatlan, egy  a parthoz közeli közösségi tér kialakításával fog fejlődni és fog átalakulni. Ide olyan tréningeket lehet majd szervezni, akár civil szervezeteknek, akár vállalatoknak, amely kapcsán a Tosza-part közvetlen környezetében, egy szalonnasütés, akár egy bográcsozás közepette lehet meetingeket tartani és lehet tovább fejlődni. Hiszen nagyon fontos, itt ebben a városban, ebben a térségben a képességmegtartó népesség és a népességmegtartó képesség. Ennek az egysége az, amelynek síkján haladunk és amely által elindultunk Gergelyiugornya fejlesztésében is.

Had mondjak el még egy örömteli dolgot, itt a Luchetto Pizzeria mögötti területen egy olyan  – szintén egyéni strandfejlesztéses pályázat kapcsán – egy  a gyermekek és a fiataloknak a közmegelégedésére kialakított játszótárér is megépülhet majd, amely mindenképpen időszerű már ide Gergelyiugornyára.

A hét folyamán egy közel harminc millió forintos pályázatot nyertünk még, amely kapcsán tovább tudjuk fejleszteni a régi úttörőtábort, a garabonciás tábort (a Bereg Szíve Üdülőközpontot) is.

A fejlesztésekről készített interjú további részét, itt tekintheti meg: