Közzétette - Kategória - BeregiHirek.hu, Fehérgyarmat, Szatmár hírei, Szatmári szíréna, Vásárosnamény hírei, Vezér cikkek

Udvari vécében rejtegették a csempészcigit Fehérgyarmaton


Udvari vécében rejtegették a csempészcigit Fehérgyarmaton

Fotó: NAV

Fehérgyarmat – Több mint 1100 doboz csempészett cigarettát találtak egy fehérgyarmati házban és az udvari vécében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei – tájékoztatta a hatóság vám- és jövedéki szóvivője vasárnap az MTI-t.Suller György Attila közölte: a pénzügyőrök gyanúsan viselkedő emberekre lettek figyelmesek az ingatlan előtt, ezért igazoltatták őket, majd úgy döntöttek, hogy ellenőrzik a házat. Egy szekrényben, valamint a ház mögötti kerti vécében összesen 1129 doboz ukrán eredetű, magyar adójegy nélküli csempészcigarettát találtak.

A pénzügyőrök az 1,1 millió forint értékű cigarettát lefoglalták, és az elkövető ellen orgazdaság gyanúja miatt büntetőfeljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

A szóvivő hozzátette: a NAV talált már cigarettát földbe ásva, szénporban, baromfiudvarban elrejtve is. A depókban összegyűjtött dohányterméket az elkövetők továbbszállítják az ország más részeibe, valamint az Európai Unió más tagállamaiba, ahol aluljárókban, piacokon, közlekedési csomópontokban próbálják értékesíteni.

A NAV idén már 14 ezer esetben összesen 40 millió szál cigarettát foglalt le.

– MTI –


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük