Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Továbbra sem kegyelmez a NAV: ezúttal az internetes szolgáltatókra csaptak le


Az online felületeken is gyakoriak az egészségmegőrzéssel, testi-lelki feltöltődéssel kapcsolatos szolgáltatások, termékek hirdetései. A NAV az internetes szolgáltatások működését is ellenőrzi, írta közösségi oldalán a hivatal.

A NAV Heves vármegyei munkatársai a legújabb ellenőrzési sorozatban azokat az internetes szolgáltatókat szűrték ki, akik gyaníthatóan bejelentés nélkül, kontárként végzik tevékenységüket, illetve, akik a számla-, és nyugtaadást elmulasztják. Az akcióban olyan, nem szokványos tevékenységeket is ellenőrizték, mint a lélekmasszázs, a testregenerátor vagy a halottlátás, de egy szabadulószobát is próbára tettek.

Mielőtt a helyszínre mentek, gondosan előkészítették, hogy hol, mikor és hogyan jelennek meg, hogy minél életszerűbbek legyenek az ellenőrzés céljából szimulált helyzetek. Az egyik, szolgáltatását az interneten hirdető „médium”, ugyan kártyavetéssel megállapította, hogy a NAV munkatársai hivatalos személyek, de azt nem tudta kideríteni, hogy melyik hivatalnál dolgoznak. A jelek szerint a kártya arra sem figyelmeztette, hogy szolgáltatásáról szabályos bizonylatot kell kiállítania.

Az adóellenőrök az akciósorozatban a nyugta- és számlaadás mellett a foglalkoztatás szabályszerűségét, illetve az adószám meglétét is ellenőrizték az adóköteles tevékenységet végző magánszemélyeknél. Többségében semmilyen bizonylatot nem adtak a szolgáltatók, volt, aki szabálytalanul üzemeltette pénztárgépét, és volt, hogy bejelentés nélkül alkalmazták munkatársukat. A tizenhét ellenőrzésből tizenhárom esetben találtak valamilyen szabálytalanságot; emiatt 2,5 millió forint mulasztási bírság kiszabása várható.

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük