Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

További ingyenpénzt jelentettek be a vállalkozások korszerűsítésére

Idén is folytatódik az építőipar technológiai korszerűsítésére és hatékonyságának növelésére irányuló támogatási program, amelyben az ágazatban tevékenykedő mikro-, kis-, és közepes vállalkozások vehetnek részt, amelyek február 15-én reggel 8 órától adhatják be támogatási kérelmeiket az Építő-5 programra – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára sajtótájékoztatón.

Címlapkép: Getty Images

Steiner Attila, a körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár hozzátette, a 10 milliárd 429 millió forintos keretösszegű programot az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. hirdeti meg.

A PROGRAMBAN MAGYARORSZÁGI SZÉKHELLYEL, TELEPHELLYEL VAGY FIÓKTELEPPEL RENDELKEZŐ MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK IGÉNYELHETNEK VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁST, AMELYNEK MÉRTÉKE A MIKRO VÁLLALKOZÁSOKNÁL LEGALÁBB 8 MILLIÓ, LEGFELJEBB PEDIG 50 MILLIÓ FORINT LEHET, MÍG A KKV-KNÁL AZ ELÉRHETŐ TÁMOGATÁS 25 MILLIÓ ÉS 400 MILLIÓ FORINT KÖZÖTT MOZOG.

Ugyanakkor jelezte, a támogatás mértékét minden kedvezményezettnél egyedileg, a benyújtott kérelem szakmai tartalmának értékelése után határozzák meg. Steiner Attila kiemelte, fontos, hogy a támogatott beruházásokkal olyan fejlesztések valósuljanak meg, amelyekre ténylegesen van piaci igény, illetve amelyek javítják a vállalkozások technológiai felkészültséget, versenyképességét és az erőforrás hatékonyságát.

Az Építő-5 programmal is a kormány az építőipar fenntartható, modern technológián alapuló fejlődését kívánja elősegíteni – mondta az államtitkár, aki szerint a technológiai korszerűsítés támogatása egyrészt az ágazat kapacitás hiányát kívánja ellensúlyozni, másrészt megteremti a munkaerőkiváltás lehetőségét. Az államtitkár közölte, azok a vállalkozások, amelyek 2018-ban és 2019-ben már nyújtottak be támogatási kérelmet az Építő 1,2,3,4 támogatási programba, azok idén is pályázhatnak, a támogatáshalmozás szabályainak figyelembe vételével. Részletes információk ÉMI oldalon olvashatók.

MTI