Közzétette - Kategória - Elsőkézből a Beregből, Fejlesztések a Beregben, Filep Sándor, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Tovább szépültek a közterületek: pompázatos virágszigetek Vásárosnaményban


pompázatos virágszigetek díszítik Vásárosnaményt

Vásárosnamény – Tovább folytatódik Vásárosnamény Város Önkormányzatának évek óta tartó, folyamatosan városszépítő koncepciója. Az elmúlt időben több, mint száz kültéri elemmel gazdagodott Bereg szíve most látványos virág- és balkonelemekkel bővült, újabb pompázatos virágszigeteket kialakítva ezzel. Mint azt Filep Sándor polgármestertől megtudtuk: a virágládák és balkon elemek még tavasszal beszerzésre kerültek, s idén nyáron már ki is helyezték őket a frekventált területekre. A fejlesztés keretében 15 darab kisebb-nagyobb virágládával gyarapodott a város, melyet szebbnél-szebb virágok díszítenek városszerte. Az új, és a peremkerületre kihelyezett régi virágládák, valamint a város főterének virágosítása is megtörtént. Hosszan tartó folyamat eredménye a most kialakult városkép, mely nagy munkából áll, hiszen a várost szépítő több tízezer virág döntő többségét az Önkormányzat saját kertészetében nevelte. A kitelepítést követően azonban ezeket napi szinten gondozni, valamint ápolni kell, mely nagy terhet ró a Városi Kertészet szakembereire. A végeredmény azonban tagadhatatlanul festői szépséget kölcsönöz, nem csak a városlakóknak, hanem az ide érkező turistáknak is. Persze erre vigyáznunk is kell, hiszen ha szeretettel, odafigyeléssel gondoskodunk kiültetett növényeinkről, egészen őszig gyönyörködhetünk a pompás virágokkal borította köztereikben, melyek környezetünket és városunkat is díszítik – zárta gondolatait a polgármester.

A kihelyezésre került virágládákat több színben pompázó, olyan egynyári növények díszítik, mint a kerti Hajnalka, a petúnia, a muskátli, valamint az ezüstös pázsitszulák.