Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Többnapos leállás jön a hazai óriásbanknál: részleges és teljes bankszünnapok jönnek


Informatikai átállást hajt végre az MBH Bank, aminek sikere érdekében az egyik legnagyobb hazai pénzintézet 2023. szeptember 29. (péntek) 12:30 és október 3. (kedd) 12:00 között nem egybefüggően, részleges és teljes bankszünnapokat tart. A szolgáltatások több napon át tartó részleges vagy teljes szünete indokolja, hogy az ügyfelek is felkészüljenek a tervezett kiesésekre.

A Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. többlépcsős egyesüléséből 2023. május 1-jén létrejött Magyarország második legnagyobb hitelintézete, az MBH Bank Nyrt. az egységes működés megteremtése és a minőségi ügyfélkiszolgálás biztosítása érdekében az informatikai rendszerek harmonizálására kerül sor – jelöli meg a leállások okát a pénzintézet.

A bank részletes tájékoztatójából kiderül, hogy az informatikai fejlesztések miatti szünet az elektronikus szolgáltatásokban elsősorban a volt MKB-s ügyfeleket érinti, de a komplex leállás miatt valamennyi MBH-s ügyfélnek célszerű tájékozódnia a részletekről.Az alábbiakban megadott időintervallumok az átállási feladatokhoz kapcsolódó maximum időtartamot jelentik, ha a bank hamarabb elvégzi a szükséges teendőket, úgy a jelölt szolgáltatásokat is hamarabb elérhetővé teszi az ügyfelek kényelme érdekében.

Bankfiókok

Az MBH Bank bankfiókjai 2023. szeptember 29-én (pénteken) egységesen 12:30-ig tartanak nyitva, 2023. október 2-án (hétfőn) teljes bankszünnap miatt zárva tartanak,

2023. október 3-án (kedden) délelőtt fiókjaik zárva tartanak, 12 órától pedig a megszokott nyitvatartás szerint üzemelnek.

Elektronikus csatornák

A korábbi  MKB Bank ügyfeleket érintő leállások:

A Direct Bank, Vállalati Netbank, MBH Info, MBH Netbank, MBH Bank App, Open API szolgáltatások 2023. szeptember 29. (péntek) 19:00 és 2023. október 3. (kedd) 12:00 között nem lesznek elérhetők. A Videóbank szolgáltatás 2023. szeptember 29. (péntek) 19:00 és 2023. október 3. (kedd) 12:00 között nem érhető el.

A volt MKB Bank-ügyfeleket érintő további leállásokról (ATM és bankkártya; Fizetésforgalom; Befektetési szolgáltatások) a pénzintézet honlapján ad részletes és pontos tájékoztatást.

Fontos számunkra, hogy ügyfeleinknek a jövőben is minőségi kiszolgálást nyújtsunk, ezt szolgálják a fejlesztéseink is. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az átállási időszakban minél kevesebb kellemetlenséget okozzunk ügyfeleinknek. Türelmét és megértését ezúton is köszönjük!”– áll az MBH Bank tájékoztatójában.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük