Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Több tízezer magyarnak kell szervizbe vinni az autóját fékprobléma miatt, de ingyen kijavítják


A Suzuki Motor Corporation úgy döntött, hogy visszahívási kampányt indít, melynek során kicseréli a vákuumszivattyú visszacsapó szelepét az érintett import modellek és egyes korábban gyártott Vitara és SX4 S-Cross modellek esetében – írja a hvg.hu.

Képünk illusztráció Fotó: ka-autoszerviz.hu

Ennek oka, hogy a közelmúltban megejtett műszaki ellenőrzések során kiderült, egyes Suzuki személyautók esetében a fékrásegítő működéséhez szükséges vákuumot előállító szivattyú visszacsapó szelepe megdagadhat a motorolaj egyes összetevőinek hatására, a megdagadt szelep pedig ideiglenesen elzárhatja a vákuum útját a fékrásegítő felé. A fékrendszer ebben az esetben is működőképes marad, azonban a vezetőnek nagyobb pedálerőt kell kifejtenie a fék működtetéséhez.

A Magyar Suzuki itthon díjmentesen cseréli a visszahívási kampányban érintett 66 ezer vásárlónak a szükséges alkatrészeket.

– írja a hvg.hu.

A 2015 és 2022 között készült autók javítása mintegy 1-1,5 órányi időt vesz igénybe. Az Esztergomban gyártott Vitarán és az SX4 S-Crosson kívül az import Swift, Swift Sport és Baleno modellek is érintettek. A vállalat értesíteni fogja az autósokat a visszahívási kampányról. A Suzuki online rendszerében alvázszám alapján leellenőrizhető, hogy az autónk javításra szorul-e.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük