Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Több százezer horgászt érintő határidő változott: súlyos bírság fenyeget, ha ezt elfelejtik


Hiába hosszabb idén egy nappal a február, a fogási naplót 28-áig le kell adniuk a horgászoknak. Aki nem így tesz, borsos összeget fizethet.

Bár idén 29 napos a február, a horgászoknak 28-áig le kell adniuk vagy postai úton ajánlott küldeményként el kell küldeniük a forgalmazónak a 2023. évi állami horgászjegy és fogási naplót – írja a Pénzcentrum.

A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) honlapján figyelmeztette az érintetteket, hogy a leadás előtt a naplóban szereplő fogásokat nyilvántartott halgazdálkodási vízterületenként és halfajonként kell összesíteni, illetve a horgászattal töltött napok számát is összegezni kell.

A MOHOSZ jelezte azt is, hogy ha az okmány tulajdonosa a fogási naplót egyáltalán nem, vagy nem időben adja le, esetleg a benne szereplő fogásokat nem összesíti,

később csak emelt áron válthat állami horgászjegyet a 2024-es évre.

Ez a díjmentességben nem részesülő horgászoknak a mindenkori díj kétszerese, díjmentességben részesülő személyeknél pedig – a gyermek horgászok kivételével – az állami horgászjegy díjának megfelelő összeg, azaz ötezer forint.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük