Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák, BeregiHirek.hu

Több százezer csengőt hívnak vissza: kiderült, hogy tüzet okozhat


A Ring eddig már 350 ezer okoscsengőt hívott vissza, mivel az ügyfelek több alkalommal is jelentették, hogy a termék tüzet okozott. A gond – úgy tűnik – a vállalat második generációs, továbbfejlesztett készülékénél jelentkezik, a visszahívások is javarészt erre a termékkiadásra vonatkoznak.

FORRÁS: RING/RING.COM

A CNET jelentése szerint a visszahívás gyakorlatilag az összes Egyesült Államokban és Kanadában értékesített második generációs okoscsengőt érinti. Az előbbi ország esetében 350.000 darabot adtak el a termékből, az utóbbi esetében pedig több, mint 8.700-ról van szó.

A CÉG KÖZLEMÉNYE SZERINT A CSENGŐBEN TALÁLHATÓ ELEM HAJLAMOS A TÚLMELEGEDÉSRE, ENNEK KÖVETKEZTÉBEN PEDIG TŰZ ALAKULHAT KI.

Eddig összesen 23 jelentés érkezett arról, hogy a Ring készülékei kigyulladtak, súlyosan szerencsére senki nem sérült meg, a legtöbb esetben csak kis károk keletkeztek az ingatlanban. Viszont arra volt, példa, hogy kisebb égési sérülést szenvedett az ingatlanban tartózkodó.

A Ring szóvivője elmondta, hogy a felhasználók biztonsága elsőszámú a cég számára és keményen fognak dolgozni a hiba kijavításán. Az ügyfelek ezt követően készhez kapják majd az új készüléket és minden esetben kapni fognak útmutatót is a pontos felszereléshez és használathoz is.

Szintén kiemelték, hogy nem kell visszaküldeni a készülékeket, a cég majd automatikusan újat küld helyettük. További tájékoztatást a vásárlók a vállalat honlapján találhatnak, ahol azt is megnézhetik, hogy az ő készülékük is az érintettek közé tartozik-e.

/www.origo.hu/