Közzétette - Kategória - Bereg, Szatmár és Rétköz térségi krónikái, Beregi Krónikák, Beregi sziréna, Felső-Szabolcs hírei, Nyírség hírei, Regionális hírek, Rétköz hírei, Szabolcs hírei, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Szatmár hírei, Vezér cikkek

Több millió forintos eszköztámogatás az önkéntes mentőszervezeteknek


Bereg Járási Önkéntes mentőcsoport (6)

Illusztráció

13 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei önkéntes mentőszervezet, összesen 8,5 millió forint támogatást kapott az Országos Katasztasztrófavédelmi Főigazgatóságtól. A pénzt eszközökre, védőruhákra, és gépjárművekre költhetik a csoportok.
Katasztrófavédelem: több millió forintos eszköztámogatás az önkéntes mentőszervezeteknek 13 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei önkéntes mentőszervezet, összesen 8,5 millió forint támogatást kapott az Országos Katasztasztrófavédelmi Főigazgatóságtól. A pénzt eszközökre, védőruhákra, és gépjárművekre költhetik a csoportok. Közel 1400 tagja van a megyénkben működő önkéntes mentőszervezeteknek. A jogszabály szerint polgári védelmi szolgálatra azok jelentkezhetnek, akik betöltötték a 18. életévüket, valamint egészségügyileg és fizikailag is alkalmasak a feladatra. Gyenge László, megyei polgári védelmi főfelügyelő azt mondta, céljuk, hogy minél nagyobb számban önkéntesekkel töltsék fel a szervezetet. A megyénkben tevékenykedő önkéntesek ezentúl még hatékonyabban vehetnek részt – például – az árvízi védekezésben, a műszaki mentésekben és az eltűnt személyek felkutatásában, ugyanis egy pályázat révén 13 csoport, több mint 8 millió forint támogatást nyert el az országos szervezettől. Ezt az összeget elsősorban eszközökre, védőruhákra és gépjárművekre fordíthatják az érintettek.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük