Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Természetvédelmi területen termesztett marihuánát – elfogták a rendőrök


A gyanú szerint egy budapesti férfi közel 60 tő cannabist gondozott a XV. kerületben.

A Főkert munkatársai végeztek területrendezést Budapest XV. kerületében egy természetvédelmi területen 2020. augusztus 26-án, amikor munkavégzés közben egy bozótos terület közepén kialakított tisztáson egy gondozott – cannabisnak látszó növényekkel teleültetett – ültetvényt találtak.

Azonnal értesítették a mezőőri szolgálatot, akik hívták a Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. kerületi Rendőrkapitányság járőreit. A rendőrök már a helyszínre értek, amikor mezőőrök hívták őket, hogy egy férfi kerékpárjával feléjük tartott, de amikor észrevette őket, megpróbált elhajtani, de ők visszatartották.

A kiérkező járőrök igazoltatták a budapesti B. Lászlót, akinél öt palack vizet, metszőollót, kötözőmadzagot találtak, ezért előállították a XV. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol kábítószer gyorstesztet alkalmaztak vele szemben, ami pozitív eredményt mutatott.

A férfi azt elismerte, hogy fogyaszt marihuánát, azt azonban tagadta, hogy köze lenne az ültetvényhez. Állítása szerint a nála lévő metszőollót bicikliszerelésre, a palackozott vizeket pedig súlyként, kerékpáros edzéshez használta. A kötözőmadzagról azt mondta a gyanúsított, hogy véletlen keveredett a cuccai közé.

A területen tartott szemle során 58 tő eltérő fejlettségű cannabis növény került lefoglalásra, valamint a tereprendezéshez szolgáló eszközök.​

A nyomozók a 42 éves B. Lászlót kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A bíróság a férfi bűnügyi felügyeletét rendelte el.