Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Tényleg nem biztonságos Magyarországon a csapvíz? Reagált a Népegészségügyi Központ


Magyarország harmadában nem biztonságos az ivóvíz fogyasztása – erre a kijelentésre reagált most a Nemzeti Népegészségügyi Központ

Az ivóvíz a leggyakrabban vizsgált élelmiszer, egy településen legalább évi négy, de a nagyobbakon akár több száz vizsgálatot is végeznek a vízművek és a népegészségügyi hatóságok. A települések ivóvízminőségének értékelése az adott évi vizsgálatok alapján történik. Kémiai paraméter alapján egy település vízminősége megfelelő, ha a településen a vizsgált időszakban vett összes minta eredményének jellemző értéke a határérték alatt marad. Mikrobiológiai szempontból pedig akkor felel meg a követelményeknek, ha a túllépés gyakorisága nem éri el a közegészségügyi szempontból kifogásolt határt.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük