40 eve varos vasarosnameny
szexrabszolga-kereskedő

Fotó-Shutterstock

Emberkereskedők célkeresztjében van Magyarország. A gyerekeket sem kímélik az Európa szerte működő embercsempész hálózatok.

Magyarországról egy több fiatal esik áldozatul a bandáknak, akik leginkább 14-23 éves lányokat és fiúkat ragadnak el, hogy aztán szexrabszolgaként csináljanak belőlük pénzt. Az Europol adatai szerint minden ötödik áldozat magyar volt 2009 és 2013 között.

A Magyar Nemzet írása szerint a fiatalokat leginkább egy kecsegetető jövőképpel csábítják el Nyugat-Európába, ahol aztán embertelen körülmények között, a hét minden napján dolgoztatják őket.

Az embercsempészek olyan országokba hurcolják áldozataikat, ahol csak a futtatás tiltott, így a hazánkból elvitt fiatalok leginkább Németországban, Ausztriában, Belgiumban, Hollandiában, az Egyesült Királyságba, Franciaországba, Svájcba és Olaszországban kötnek ki.

Olyan esetről már mi is beszámoltunk, amikor egy jobb élet reményében külföldre csaltak pár magyar fiút. Őket aztán baseball ütővel verték, hogy kamerák előtt szexeljenek.

Az emberkereskedők jellemzően Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Baranya megyéből, a mélyszegénységben élők – főleg romák – közül szedik áldozataikat.

A lap beszámolója szerint manapság már az sem ritka, hogy a nélkülözésben élő családok maguk adják el gyermekeiket, hogy aztán az itthon maradottak meg tudjanak élni.

Egy átlagos emberkereskedő ápolt és legalább közepesen iskolázott, valamint kiválóan kommunikál. A módszere egyszerű: egy jobb élet reményét kínálja a kiszemeltnek, akit külföldi munka lehetőségével, sokszor idősebb prostituáltak segítségével győz meg. Ilyen esetben az áldozat önként hagyja el az országot, később azonban erőszakkal, veréssel és kínzással kényszerítik szexrabszolgaságra. Persze durvább módszerek is vannak: akad, hogy egyszerűen elrabolják a kiszemelt fiatalt, vagy megveszik őt a családjától.

Az embercsempészek a szökést, akárcsak az engedetlenséget könyörtelenül megtorolják, nem ritkán azzal fenyegetik áldozataikat, hogy otthon maradt családtagjaikat megölik.

Akadnak persze áldozatok, akiknek csodával határos módon sikerül megszökniük fogvatartóik karmai közül. Egy magyar nő, lányával együtt menekült meg például. Őt Walesben tartotta fogva egy embercsempész.

blikk.hu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a BeregiHirek.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák. Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Vélemény, hozzászólás?