Egyszerű, ízletes szerencsehozó szilveszteri lencsesaláta.
Hozzávalók
1 fej jégsaláta
10 szál snidling
6-7 szelet bacon szalonna
1 kisebb csomag lencse
babérlevél
só, bors
A lencsét egy estére beáztatjuk, majd babérlevéllel, sóval, borssal puhára főzzük (háromszor annyi vízben, vagy elves-alaplében, mint amennyi lencsét készítünk).
Amíg a lencse fő, a salátát és a snidlinget megmossuk. A salátát kisebb darabokra vágjuk, majd összekeverjük az apróra vágott snidlinggel. A bacon szalonnát kockákra vágjuk, s pörcösre pirítjuk, majd hozzákeverjük a salátához.
Amint a lencse megpuhult, leszűrjük és hozzákeverjük a salátához. Hideg és melegen is fogyaszthatjuk.
Tipp
A salátára reszelhetünk füstölt sajtot, de kínálhatjuk fokhagymás kenyérrel, tejföllel is.