Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Súlyos figyelmeztetés jött: nagy bajt okozhat az okosóra


Nagy bajt okozhat az okosóra. A népszerű eszköz nemcsak különböző értesítéseket küld számunkra a telefonunkról, hanem saját testünk jelzéseit is számszerűsíthető értékekre fordítják le, szenzorokkal vannak felszerelve, ezek pedig akkor működnek jól, ha a karóra nem lötyög. Sokan ezért a töltést leszámítva szinte soha sem szabadulnak meg az órától, azonban súlyos bőrelváltozások jelenhetnek meg az állandóan hordott eszköz miatt.

divany.hu cikke szerint először csak felázik a bőr, megráncosodik, mint amikor túl sokáig vagyunk vízben. Ezután az ott összegyűlt szappanmaradék is megkezdi munkáját, a bőrsejteket pusztítva. Ha elkezd fura szag áradni a szíj alól, annak ez az oka. Innentől pedig egyenes út vezet a kiütésekhez, de még gombásodás is előfordulhat az érintett területen.

Ha csak egyszerű kiütések jelennek meg a kezünkön, le kell venni az órát és meg kell várni, míg a bőr teljesen a régi lesz, viszont ha fájdalmat vagy vörösséget tapasztal az óra viselője, akkor már érdemes bőrgyógyászhoz fordulni.  De meg is előzhető a baj azzal, ha tisztán tartjuk az óránkat, meglazítjuk a szíjat és gyakrabban letesszük az órát. Ha semmi sem segít, akkor pedig érdemes szíjat váltani.

Nem árt odafigyelni a fémallergiára is: ha nem műanyag csattal záródik a szíj, és csak ott tapasztalható bőrelváltozás, ahol a bőrhöz ér a fém, akkor nikkelallergiára lehet gyanakodni. Érdemes ilyenkor fémmentes szíjra váltani – írták.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük