Közzétette - Kategória - Tech hírek: PC - Mobil tippek-trükkök érdekességek, Telefon és tablet

Soha többé nem kell másik mobilt vennünk


PuzzlePhone

Mindössze három elemből áll az az okostelefon, amit bárhogyan fejleszthet tulajdonosa. Ha valami elromlik, vagy erősebb eszközt szeretnénk, egyszerűen csak kicseréljük.

Moduláris okostelefonra gyűjt pénzt a finn Circular Devices nevű cég. A PuzzlePhone-t mindössze három fő elem alkotja: az úgynevezett Agy, Gerinc és Szív.

Ezek mind fejleszthető és könnyen cserélhető elemek,így ha az egyik esetleg elromlik (vagy csak jobbat szeretnénk belőle) azt kedvünk szerint leválthatjuk, ahelyett, hogy egy teljesen új készüléket vennénk.

Ha például tönkremegy az akkumulátor, egy új Szív modullal újra lehelhető bele élet. Amennyiben pedig a tárhelyet és a teljesítményt fokoznánk, akkor csak az Agy modult kell nívósabbra cserélni.

A készüléket alapjáraton egy nyolcmagos processzor hajtja, és 5 colos Full HD kijelzővel, egy 5 megapixeles előlapi és egy 12 megapixeles hátlapi kamerával, valamint 3 gigabájt memóriával érkezik.

Az eszköz fejlesztéséhez szükséges 250 ezer dollárt (72 milió forint) IndieGoGón gyűjti cég, ésamennyiben sikeresen zárul a kampány,már 333 dollárért (kb. 90 ezer forint) hozzájuthatunk a készülékhez a legolcsóbb támogatói csomaggal.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük