Közzétette - Kategória - Bereg, Beregi Sport krónikák, Vásárosnamény DSE, Vásárosnamény SE, Vásárosnaményi Krónikák, Vásárosnaményi sporthirek, Vezér cikkek

Sikeres beregi diákolimpikonokat köszöntöttek a vásárosnaményi Városházán


Sikeres beregi diákolimpikonokat köszöntöttek a vásárosnaményi Városházán

Vásárosnamény – Vásárosnamény sokszínűségét bizonyítja, hogy számos sportág jeles képviselője emelte már a város sportéletének nívóját. Az elmúlt évek során legyen az labdarúgás, kézilabda, judó vagy éppen úszás, számos városi dicsőséget köszönhetünk, a városban működő egyesületeknek és iskoláknak egyaránt. Vásárosnamény Város Önkormányzata hosszú évek óta, kiemelten támogatja ezen sportágak működését és az utánpótlás korosztály nevelését. A városi sportegyesületek közül, minden évben kiemelkedő teljesítményt nyújt a Vásárosnamény DSE Úszó Szakosztálya, melynek két úszója Győrből, idén is bajnoki címmel térhetett haza. A két bajnok mellett, nyolc beregi úszó is képviseltette magát a 2018/2019. tanévi Úszás Diákolimpia® Országos Döntőjében. A beregi diákolimpikonok 10 943 versenyző közül jutottak be az országos döntőbe, melyre összesen 419 iskolai csapat nevezett. A fényest sikert elérő beregi diákolimpikonokat és trénereiket, ennek okán Vásárosnamény Város Önkormányzata köszöntő ünnepség keretein belül, hívta és várta a város dísztermébe.

A beregi sportolók közül Hanyu Norbert 100 m-es mellúszásban, Dóbus István 100 m-es gyorsúszásban bizonyult az ország legjobbjának, ugyanakkor és Gáspár Zsanett 100 m hátúszás és Kolozsvári Aténa 100 m-es gyorsúszásban ért el harmadik, dobogós helyet. Norbert a nyírmadai Patay István Általános Iskolát, István a Vásárosnaményi II.Rákóczi Ferenc Gimnáziumot, Aténa pedig a Vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskola és AMI-t képviselte a versenyen.  Az érmesek mellett, egyéniben Dóbus István 100 méter mellel 16., Székely Zoltán 100m gyorson 15., Simon Balázs 100 m gyorson 4., 4 x 50 m leány gyorsváltóban Molnár Emese Lilla és Gáspár Zsanett ötödik, míg 100 m mellúszásban Gáspár Zsanett negyedik helyezést ért el. A 4 x 50 m fiú gyorsváltóban a Kiss Ferenc, Heuer Balázs, Dobus Domokos, Dobus István quartett pedig az előkelő hetedik helyen zárta az országos viadalt.

A városi köszöntő ünnepségen elsőként, Filep Sándor polgármester gratulált újfent a beregi sportolóknak.

Szavait követően Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke is gratulációját fejezte ki a versenyen résztvevő diákoknak.

Az elnöki köszönetnyilvánítás után a térség országgyűlési képviselője, dr. Tilki Attila gratulált a fényes sikert elérő beregi sportolóknak.

A közjogi méltóságok köszöntőjét követően az edzői értékelések következtek, ahol elsőként dr. Pintye Zoltán mesélt a felkészülésről és élményeiről.

Élménybeszámolóját követően a beregi tréner, Hankovszkiné Medve Mónika mesélt a hosszú hetek és hónapok áldozatos munkájáról, gratulációját kifejezve a versenyen részt vett összes diáknak.

A sajtótájékoztatóval egybekötött köszönetnyilvánítást követően a Vásárosnamény DSE diákolimpikonjait és szakosztály vezetőjüket kértük, osszák meg olvasóinkkal élményeiket.


Interjú Hankovszkiné Medve Mónikával

Interjú Dóbus Domokossal

Interjú Simon Balázssal

Interjú Kiss Ferenccel

Interjú Heuer Balázzssal

Interjú Hanyu Norberttel

Interjú Dóbus Istvánnal

A fiatal sportolók után Filep Sándor polgármester, Baracsi Endre elnök és dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő is összegezte a sajtótájékoztatón elhangzottakat.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük