Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Rusvai Miklós szerint továbbra is alul vakcinázott a magyar lakosság


Jelenleg is itt van Magyarországon a tridémia, miközben a poszt coviddal is sokaknak szembe kell nézniük.

Azért fontos, hogy milyen típusok okozzák az aktuális influenza-járványt, mert az jelzi a virológusoknak, mennyire sikerült összehozni a vakcinát a megbetegedés ellen, az idei nagyon jól sikerült – erről Rusvai Miklós beszélt az ATV Start című műsorában. A virológus elmondása szerint a H3 és a H1 típusok okozzák a legtöbb megbetegedést. Arról is szólt, továbbra is alul vakcinázott a magyar lakosság az influenza tekintetében.

A tridémia jelenleg is itt van Magyarországon, ami azt jelenti, három vírus okoz egyidejűleg légzőszervi fertőzéseket: a koronavírus, az óriássejtes vírus és az influenzavírusok. A klinikai tünetek alapján nehéz megkülönböztetni tesztek nélkül a vírusokat. Azoknak, akiknek két vakcinájuk van a koronavírus ellen, viszont átestek a betegségen, ők is immunizáltatták magukat a Covid-19 ellen.

Míg Kínában még mindig a járvánnyal, Amerikában a poszt coviddal küzdenek. A virológus szerint Magyarországon is van poszt covid. Az akut járványhelyzet elmúltával kell foglalkozni a poszt covid tünetekkel és ahol van, a vakcina mellékhatásaival. Rusvai arról is beszélt, bár Kínában azt mondják, az elmúlt másfél hónapban a lakosság 70-80 százaléka átfertőződött, ennek ellenére 100 ezer alatti halálesetről számolnak be, ami a virológus szerint azért nem irreális, mert a vírus kórokozóképessége jelentősen gyengült.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük