Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Rózsaszín séta a Beregben – Vásárosnaményban is a mellrák ellen gyalogoltak


Vásárosnamény – Minden év októbere a mellrák elleni kampány hónapja. Az országos szintű figyelemfelhívó eseményhez a Bereg szíve is bekapcsolódott ahol több, mint száz résztvevő vett részt a Vásárosnaményi Egészségfejlesztési Iroda szervezésében.

Az első alkalommal megrendezésre kerülő eseményre érkezők, a vásárosnaményi Lónyay Menyhért Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola aulájában gyülekeztek. A mozgalom szimbóluma már évek óta egy rózsaszín szalag, melyet itt is kitűztek a résztvevőkre. A Vásárosnaményi Egészségfejlesztési Iroda által életre hívott beregi kezdeményezés elsőként az intézményben tartott előadásokkal kezdődött. Dr. Szim Katalin, tisztifőorvos előadásából részletes felvilágosítást kaphattak az érdeklődők a kezdeményezésről és a megelőzésről, valamint tapasztalatcserékkel, kötetlen beszélgetésekkel hívta fel a figyelmet a szűrés fontosságára. Az iroda célja ugyanis emellett, a Mellrák elleni Figyelemfelhívás és a Szűrővizsgálatok népszerűsítése is volt.

Az előadások végén, valamint a rózsaszín szalagok feltűzését követően Korbács-Bagin Barbara, a Vásárosnaményi Egészségfejlesztési Iroda vezetője köszöntötte  jelenlévőket, majd statisztikai adatokkal és tényekkel hívta fel a figyelmet a mellrák elleni védekezés fontosságára.

A ,,Városi Rózsaszín Séta Vásárosnamény belvárosában, a régi Kraszna-hídhoz” címet viselő figyelemfelhívó menet a Lónyay Menyhért Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola bejáratától indult, ahol  transzparenssel és természetesen az elmaradhatatlan rózsaszínű lufikkal gyalogoltak, hogy rövid sétát tegyenek a belvárosban, melynek végállomása a Kraszna-híd volt.