Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Riasztott a Magyar Államkincstár, támadás érheti a magyarokat


A Magyar Államkincstár felhívja ügyfelei figyelmét arra, hogy telefonos csalók adathalász program letöltésére próbálhatják rávenni a bankok és a Kincstár ügyfeleit, ezzel szerezve meg gyanútlan emberek számlaadatait.

A Magyar Államkincstár közleményében azt írja, hogy a magukat banki ügyintézőnek kiadó telefonálók leggyakrabban hivatalosnak tűnő telefonszámról, gyanús tranzakcióra hivatkozva, egy pénzintézet nevében keresik meg az ügyfelet és felkínálják segítségüket a visszaélés megakadályozására. Megoldásként felajánlják egy „vírusirtó” vagy „biztonsági applikáció” letöltését az alkalmazásáruházakból, amellyel valójában a csalók távoli hozzáférését teszik lehetővé az adott eszközhöz.

AZ ALKALMAZÁS MEGGONDOLATLAN LETÖLTÉSÉVEL A CSALÓK SZABADON HOZZÁFÉRHETNEK AZ ÜGYFÉL SZÁMLÁJÁHOZ.  

A Magyar Államkincstár azt javasolja az ügyfeleinek, hogy ha csalásgyanús hívást kapnak, azonnal mondjanak nemet, bontsák a vonalat, és semmiképp se telepítsenek a számítógépre vagy a mobiltelefonra ismeretlen programot.

A CSALÁSOK FELDERÍTÉSÉRE A MAGYAR ÁLLAMKINCSTÁR EGYETLEN ESETBEN SEM KÉRI ALKALMAZÁS LETÖLTÉSÉT VAGY JELSZÓ KIADÁSÁT AZ ÜGYFELEITŐL.

Amennyiben gyanús hívása érkezik, azonnal hívja a Kincstár 1811-es telefonszámát, és jelentse az esetet.

Az adathalász kísérletekről, csalásokról és a visszaélések formáiról további információt a Magyar Államkincstár honlapján talál.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük