Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Rendkívüli közleményt adott ki a honvédség – Hídlezárásokra és katonai menetoszlopokra figyelmeztetnek


Katonai menetoszlopokra kell számítani hétfő és szerda között az esti órákban; a Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket.

Katonai menetoszlopokra kell számítani hétfő és szerda között az esti és éjszakai órákban Magyarország útjain az alábbi menetvonalon: Hajdúhadház–4–354–M35–M3–M31–M0–M1–8119–Tata.

A járműoszlopok az alábbi hidakon a teljes mögöttes forgalom kizárása mellett haladnak át: M3 oszlári Tisza-híd, M0 soroksári Duna-híd, M0 hárosi Duna-híd – közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI Országos Sajtószolgálatán keresztül.

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérő járművek biztosítják. A Honvédelmi Minisztérium mindenkit kér, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.