Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Régóta várt fejlesztések jönnek országszerte a háziorvosi rendelőkben


Huszonöt milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós forrásból új eszközöket kaphatnak a háziorvosi és házi gyermekorvosi rendelők.A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vezetésével, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program támogatásával megvalósuló fejlesztés keretében Magyarország kevésbé fejlett régióiban új eszközök beszerzésével segíthetik a háziorvosi szolgálatokat. A szakellátás tehermentesítéséhez új, eddig hiányzó, a diagnózis felállításához elengedhetetlen eszközökkel bővülhetnek az érintett ellátóhelyek – közölte az NNK.

Több mint hatvanféle új eszköz lesz elérhető

Az érintett rendelőket a többi között kardiológiai, angiológiai eszközökkel, sürgősségi, újraélesztő táskákkal, defibrillátorokkal, ultrahangkészülékekkel, valamint különböző diagnosztikai és terápiás eszközökkel szerelhetik majd fel.

A megvalósuló fejlesztés az eszközök biztosításával, valamint egy szakmai támogató hálózat működtetésével olyan komplex szolgáltatást biztosít a háziorvosoknak és praxisközösségeknek, amely hozzájárulhat a szakellátás tehermentesítéséhez.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük