Közzétette - Kategória - Beregi Krónikák, Tákos, Vezér cikkek

Próbanépszámlálást tartanak Tákoson


A teljes magyar társadalmat leképező adatgyűjtés keretében próbanépszámlálást tart augusztus 31. és október 7. között a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Célja, hogy adatokkal segítse a 2021. évi népszámlálás előkészítését. A részvétel önkéntes, de fontos, hiszen egy-egy kitöltő közel 350 háztartást képvisel. A válaszadásra felkért címzetteknek legkésőbb szeptember 3-áig postai levelet küld a KSH.

– 2021-ben is lehetőségük lesz a válaszadóknak kényelmesen, interneten keresztül kitölteni a kérdőívet – emelte ki Kovács Marcell, a KSH Népszámlálás 2021 projektvezetője.

Térségünk érintett települései között Tákos mellett, Nyíregyháza, Kótaj, Gyügye és Kisvárda található.

A kérdőívet augusztus 31. és szeptember 6. között a maja.ksh.hu online oldalon keresztül tölthetik ki a levélben felkért résztvevők. A válaszadók nyereményjátékban vehetnek részt. Ezt követően október 7-ig pedig személyes interjúban válaszolhatnak azok, akik nem kívántak az internetes kitöltés lehetőségével élni – őket összeírók keresik majd fel, akik szigorúan ügyelnek a közösségi távolságtartás szabályainak betartására és az érintésmentes kommunikációra.

A próbanépszámlálásban részt vevő települések listája, a nyereményjáték szabályzata és számos további információ elérhető a www.ksh.hu/nepszamlalasproba oldalon.