Közzétette - Kategória - Baleset és bűnügyi hírek Vásárosnamény, Beregi sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Öten sérültek az ittas gyürei sofőr miatt, akinek jogosítványa sem volt


Illusztráció

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást L. Csaba 32 éves gyürei lakos ellen – írja a police.hu.

A férfi 2020. január 19-én személygépkocsival közlekedett Ilk irányából Vásárosnamény irányába a 4108-as úton. A sofőr haladása során az autójával egy jobbra ívelő kanyarban lesodródott az útról és az út melletti rézsű falának ütközött. A baleset következtében a gépkocsivezető, valamint négy utasa könnyű sérüléseket szenvedett.

A rendőrök a gépkocsivezetővel szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív értéket jelzett, továbbá azt is megállapították, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik. A rendőrök a járművezetőt további mintavétel céljából előállították.

A beszerzett igazságügyi vegyészszakértői vélemény alapján a férfi szervezetében a cselekmény elkövetésekor bűncselekményi értékhatárt meghaladó etilalkohol koncentráció volt. A rendörök a gyürei férfit 2020. február 18-án gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.