Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Örülhetnek a magyar vásárlók: Új, díjmentes fizetési lehetőség indul Magyarországon


Az Azonnali fizetésre épülő új, modern mobilfizetési szolgáltatások „qvik” márkanév alatt 2024-ben ingyenesen és automatikusan elérhetővé válnak az összes lakossági ügyfél számára, így a legtöbb fizetési helyzetben egy új fizetési alternatíva jön létre – jelentette be közleményében a jegybank.

A „qvik” fizetési megoldások a kereskedők számára is új lehetőségeket jelentenek, hiszen egy hazai, gyors, olcsó, biztonságos, fizetési lehetőséget tudnak kínálni a vásárlóiknak. Az MNB az új fizetési márka megismertetése érdekében tájékoztatási kampányt indít az ügyfelek, valamint inkubátorprogramot a kereskedők és számlakibocsátók számára.

QR-kódon alapul az új rendszer

Mint azt Virág Barnabás, az MNB alelnöke a Portfoliónak adott interjújában elmondta, az új rendszer QR-kódokon alapul. „Egy boltban a pénztárgép, vagy a bankkártya elfogadó készülék monitorján meg fog jelenni egy QR-kód, amit a mobilunkkal leolvasva ki tudjuk fizetni a megvásárolni kívánt terméket vagy szolgáltatást. Ugyanez a lehetőség természetesen működőképes lesz nem csak a fizikai térben, hanem az internetes áruházakban is.”