Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Milliárdokkal támogatja a kormány hazai és határon túli magyar fiatalokat tehetségük kibontakoztatásában


Megjelentek a Nemzeti Tehetség Program idei pályázatai – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium.

A közlemény szerint idén is több milliárd forint áll rendelkezésre a Nemzeti Tehetség Programban a tehetségek támogatására. „Magyarország kormánya elkötelezett a tehetségek támogatása mellett, ezért a nehéz gazdasági helyzetben is segíti a hazai és határon túli fiatalokat tehetségük kibontakoztatásában” – fogalmaztak.

Kifejtették, hogy a Nemzeti Tehetség Programnak köszönhetően 2009 és 2023 között eddig csaknem 20 ezer projekt támogatása valósult meg, több mint 37 milliárd forint értékben. A források által évente 300-350 ezer fiatalt ér el a program.

A most megjelent felhívásokra összesen több mint 2,7 milliárd forint támogatási igényt lehet benyújtani.

A 14 pályázati felhívással a tehetségeket, a hazai és határon túli oktatási intézményeket, tehetségsegítő szervezeteket, valamint a tehetségeket támogató projekteket megvalósító szervezeteket támogatja a KIM.

A közlemény szerint az idei évben is a kiemelt célok között szerepel a tanulmányi versenyek, valamint az MTMI-területeken, vagyis a matematika, a természettudomány, a műszaki tudományok és az informatika területén megvalósuló tehetséggondozó programok támogatása.

Újdonságként jelent meg a „STEM Akadémia” tehetséggondozó program megvalósítása című pályázat, amelyre felsőoktatási intézmények jelentkezhetnek.

A kiírás célja komplex, felmenő rendszerű tehetséggondozó programok megvalósítása, annak érdekében, hogy növekedjen a MTMI-területeken felsőfokú tanulmányokat választó hallgatók aránya – tették hozzá.

A KIM által koordinált program pályázati lehetőségeiről a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő honlapján kaphatnak bővebb tájékoztatást az érdeklődők.

A pályázók projektterveiket elektronikus űrlapon nyújthatják be; a nyílt pályázati felhívások benyújtási határideje július 31, bővebb információ a www.nktk.gov.hu weboldalon található – áll a közleményben.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük