Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Országszerte figyelmeztetést adott ki a kormány a magyar autósoknak


Országszerte zajlik az aratás, emiatt nagyobb számban vesznek részt a forgalomban mezőgazdasági munkagépek, ami fokozott figyelmet követel minden járművezetőtől – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter. A nyári betakarítási munkálatok miatt az autósok gyakran találkozhatnak mezőgazdasági munkagépekkel, ami nagyobb figyelmet igényel a közlekedésben résztvevőktől – mondta Nagy István.

„A balesetek elkerülése és a biztonságos közlekedés érdekében tanúsítsunk fokozott türelmet a kombájnokkal, valamint a traktorokkal, szállítójárművekkel szemben, és ezeket észlelve óvatosabban közlekedjünk” – fogalmazott a miniszter, majd kihangsúlyozta, hogy az alacsony sebességgel haladó mezőgazdasági gépek mögött feltorlódhat a forgalom, de a nagyobb sebességgel haladó járművek vezetői csak akkor kezdjenek előzésbe, ha a manőver biztonságosan kivitelezhető és a befejezéséhez szükséges útszakasz jól belátható.

A nagyméretű gépeket fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel érdemes megközelíteni, felkészülve az esetleges irányváltoztatásra – tette hozzá a tárcavezető.

A miniszter arra számít, hogy az idei időjárás következtében a nyári betakarítási munkálatok a szokásosnál sokkal előbb befejeződhetnek. Fontos ugyanakkor, hogy a földekről a termények minél hamarabb érjék el a célállomásaikat – hangsúlyozta az agrártárca vezetője az MTI szerint.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük