Közzétette - Kategória - Gergelyiugornya, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek, Vitka

Óriási beregi bravúr: országos döntőben a vitkai kézislányok!

Óriási beregi bravúr országos döntőben a vitkai kézislányok! (1)[srizonfbalbum id=144]

Vásárosnamény, Vitka, Gergelyiugornya – Gyulaházán került megrendezésre a Kisiskolások Megyei Kézilabda Találkozója, ahol a tét nem kevesebb volt, mint az országos döntőbe való kerülés, mely Békéscsabán kerül megrendezésre 2016. június 23-26 között. A beregi régiót két iskola is képviselte, hiszen a megyei döntőben a Vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kölcsey Ferenc Tagintézménye mellett a Vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Petőfi Sándor Tagintézménye is részt vett a tornán.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/BeregiHirek/videos/1037303003025425/” width=”650″ height=”365″ onlyvideo=”1″]

A hat csapat részvételével lebonyolított tornán a két beregi iskola mellett a Buji II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a nyírpazonyi Színi Károly Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, a Geszterédi Árpád Fejedelem Általános Iskola és a dögei Ölbey Irén Általános Iskola és Meserét Óvoda is képviseltette magát. A küzdelmes ám sportszerű mérkőzések alkalmával a téthez mérten, élvezetes és látványos, gólokban gazdag mérkőzéseket láthatott a publikum. A verseny célja, hogy a diákok sportszeretetére való nevelése mellett, sportolási  lehetőséget biztosítson a 200 tanulónál kevesebb létszámú intézmények tanulói részére. A Moldván Tibor által dirigált vitkai együttes mind a csoportkörben, mind pedig a döntőben magabiztos, taktikus  játékával megérdemelten vívta ki az országos döntőben való szereplést. A Németh Béla által irányított gergelyiugornyai csapat a végső elszámolásban az ötödik helyen végzett.

Kováts Tibor, a Békés Megyei Diáksport Tanács titkára, és édesapja kezdeményezésére indult útjára Békés megyében 18 évvel ezelőtt a „Kis iskolák sportversenye” rendezvénysorozat.

„A megyei döntőkön mindig a városi, nagy tanulólétszámmal, jó személyi és tárgyi feltételekkel rendelkező iskolák aratták le a babérokat. A kis iskolák tanulói egyéni sportágakban eljutottak ugyan a megyei döntőig, de sikerélményhez nem jutottak, viszont csapatsportágban soha sem tudtak részt venni megyei viadalokon. Ezért elhatároztuk, hogy a 250, majd 200 fő tanulólétszám alatti oktatási intézményeknek szervezünk versenyeket. Megszületett a versenyprogram, amely kapcsán nem csupán beszéltünk az esélyegyenlőségről, hanem konkrét lépések is történtek. Versenyzési lehetőséghez jutottak a kis iskolák diákjai, és ami ugyancsak rendkívül fontos, e program kapcsán sikerélményhez, közösségi élményhez is juttattuk a gyerekeket!” – idézte fel a kezdeteket a sportverseny egykori megálmodója.

A Magyar Diáksport Szövetség felkarolta a kezdeményezést, és a 2000/2001. tanévben lány és fiú atlétika, lány kézilabda és a fiú labdarúgás sportágakban Békéscsabán rendezték meg az első diákolimpiai országos döntőt. A „Kis iskolák sportversenye” országos döntője ma már az egyik legnagyobb létszámú és legnépszerűbb diákolimpiai események közé tartozik.

Gratulálunk Moldván Tibornak és csapatának, hogy szép beregi sikert elérve, büszkén képviselhetik tájegységünket!

Vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kölcsey Ferenc Tagintézménye:

Moldván Tibor
Bajusz Boglárka (2003)
Jancsó Nikoletta (2002)
Jónás Krisztina (2003)
Kovács Eszter (2002)
Lakatos Virginia (2003)
Madár Réka (2002)
Nagy Laura (2001)
Náni Eszter (2002)
Péchy Orsolya (2002)
Tar Dominika

Vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Petőfi Sándor Tagintézménye:

Németh Béla
Bónizs Emese (2002)
Csatlós Gréta Melani (2002)
Deskó Tamara (2002)
File Zsófia Zsuzsanna (2001)
Filep Júlia (2002)
Horváth Tamara (2001)
Jenei Klaudia (2003)
JENEI NÓRA (2002)
Szini Anna (2003)
Tóth Alexandra (2004)
Tóth Dorina (2002)
Vezse Kinga (2003)

Eredmények:

Csoportmérkőzések:

Búj – Döge 16 -3

Nyírpazony – Geszteréd 7:3

Döge – Vásárosnamény/Vitka 2:26

Geszteréd – Vásárosnamény/Gergelyiugornya 9:7

Búj – Vásárosnamény/Vitka 5:7

Nyírpazony – Vásárosnamény/Gergelyiugornya 18:2

III. helyért:

Búj – Geszterés 18:2

Döntő

Nyírpazony – Vásárosnamény/Vitka 14:15

 

Vélemény, hozzászólás?