Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Orbán Viktor: hamarosan csak igazolvánnyal lehet menni koncertre, társas eseményekre


Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádióinterjújában egyebek közt elmondta, hogy csak írásbeli érettségi lesz, és május 10-ig nem nyitnak ki a középiskolák. Nemsokára pedig értelmet nyernek a védettségi igazolványok.

Fotó: Facebook

Orbán Viktor szerint ma is téma volt az operatív törzsben a 18 éven aluliak oltása, egyelőre nincsen egyértelmű válasz erre a kérdésre. Április 19-én nyithatnának az iskolák, de a középiskolákat nem érdemes néhány napra kinyitni, hiszen hamarosan jönnek az érettségik. A középiskolákat csak május 10-én nyitják ki és csak írásbeli érettségik lesznek, mint tavaly – tudósíta Kossuth Rádió interjújából a 24.hu.

A kormányfő jelezte: a 65 éven felüliek körülbelül 90 százaléka már be van oltva 90 százalék környékén van a 65 éven felüliek oltottsága.

Május elejét követőek tíz nap alatt be tudunk adni újabb egymillió oltást, június elejére pedig 8 millió felnőtt magyar állampolgárból 7 millió kaphatja meg a vakcinát. A miniszterelnök szerint gond lehet, hogy nem lesz annyi regisztrált, mint amennyi vakcina rendelkezésre áll. Mire június 15-én kezdődika foci-Eb, mindenki meg fogja kapni az oltást, és részt vehet az eseményen, ha szeretne – hívta fel a figyelmet legkedvesebb hobbijára miniszterelnök.

Május elején elérjük a 4 millió beoltottat

A tegnapi napon a regisztráltak száma átlépte a 4 milliót. 2 millió 700 ezer fölött van az oltottak száma, május elején elérjük a 4 millió beoltottat. Május első hete után meglépjük az ötmillió beoltottat, május közepére elérjük a hatmilliót, harmadik hetére a hétmilliót. Június elejére nyolcmillió felnőttkorú állampolgárból hétmillió megkaphatja az oltást. Orbán viszont attól tart, ennyi regisztrált nem lesz.

Kampányt indítanak a regisztrálás népszerűsítésére, erre mindenféle híres embert felkértek. Orbán szerint hamarosan értelmet nyernek a védettségi igazolványok, 4 millió beoltott felett már lehet majd menni koncertekre, szállodába, társas eseményekre. Mint ahogyan a június közepén kezdődő futball Európa-bajnoksághoz is, ahol szintén a védettségi igazolvánnyal lehet majd kimenni a meccsekre.