Közzétette - Kategória - Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Egészségfejlesztési Iroda, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Online is elindul népszerű Vásárosnaményi Szülőklub – Életre kelt kövek, avagy dekorálj kavicsfestéssel!


Vásárosnamény – A Szülőklub a Vásárosnaményi Egészségfejlesztési Iroda kezdeményezésére indult el, segítve ezzel  a szülők és a leendő családok életét, akik tele vannak ki nem mondott kérdésekkel, tanácstalansággal. A klub céljairól és annak működéséről az iroda vezetőjét, Korbács-Bagin Barbarát kérdeztük aki, mint elmondta

A klub rugalmasan igazodik a szülők és várandós családok igényeihez, valamint az őket érintő témákat figyelembe véve igyekeznek segíteni azokon. Foglalkozásainkon egyebek mellett a várandóssággal, születéssel, az élet kezdetével kapcsolatos változások és folyamatok áttekintésével, tudományosan megalapozott tények és megközelítések megosztásával, a magzat, az újszülött, a szülni készülő nő és friss szülők testi és lelki egészségét próbálják megőrizni.

Így egy olyan aktív szülői közösséget hoztunk létre, amely lehetőséget biztosít közösségi találkozókra, szabadidős programokra, információgyűjtésre – és cserére

 – mondta az irodavezető.

Korbács-Bagin Barbara kifejtette továbbá, hogy a szülőklub foglalkozásai igen népszerűek, ahol a szülők számos hasznos gyakorlati téma bevonásával gazdagíthatják ismereteiket. A tanácsadások hozzáértő szakemberek – gyermekorvos, pszichológus, mentálhigiéniai szakember bevonásával történik.

Klubunk heti rendszerességgel került eddig megrendezésre, de a járványügyi helyzet sajnos klubunkat sem kímélte. Előadásainkra meghívott előadóink olyan fontos témákat jártak körül, mint a családtervezés, vagy éppen a testi és lelki egészség. A gyermekvárással, szüléssel, szoptatással kapcsolatos tudásukat is  szélesíteni kívánjuk, mint a házasság és párkapcsolat változása a baba érkezésére. De nagy hangsúlyt fektetünk a neveléssel kapcsolatos élettani folyamatok, életmódváltáshoz szükséges lépések megismertetéséhez is.

 A kötetlen beszélgetések és elméleti tájékoztatás mellett, népszerű kreatív foglalkozásokkal várják a szülőket. A jelenlegi járványügyi helyzet miatt, bár személyesen nem tudnak most találkozni, viszont továbbra is szerettek volna részt venni a járás egészségmegőrzésében. Így az iroda munkatársai, a mai kor vívmányait segítségül hívva, elindították a Szülőklub online változatát.

Az online szülőklubunk heti rendszerességgel fog megjelenni, különböző oktatóvideókat, előadásokat, illetve kreatív foglalkozásokat láthatnak, illetve hallhatnak tőlünk – mondta Szabó Anett a vásárosnaményi EFI munkatársa.

Az első kreatív, online foglalkozás keretein belül

a kavicsestést szeretnénk megosztani, hiszen jó ideje tart ez a karanténos időszak, a gyerekeknek nem kellett óvodába menni, nem kellett iskolába menni, ezét nagyon nehéz őket már lefoglalni vagy lekötni. Ez a program kicsiknek és nagyoknak is egyaránt érdekes lehet,lekötheti a figyelmüket néhány órára

 – zárta gondolatait Korbács-Bagin Barbara

A kavicsfestés egyre nagyobb teret hódít. Aki már próbálta, az biztos meg tudja erősíteni, hogy nem csupán nagyszerű kikapcsolódást nyújt, hanem különleges és egyedi dekorációja lehet otthonunknak. Festett kavicsainkat tehetjük kertbe, kaspók mellé, ablakpárkányra, könyvespolcra, gyerekszobákba, és számtalan kis szegletet díszíthetünk vele. Sok örömünk lesz bennük, mert színesek, szépek, vidámak, dekoratívak. A vásárosnaményi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai, első alkalommal ezen technikával ismertetik meg a nagyközönséget, melynek részleteit és annak technikáját a következő videóból sajátíthatja el.