Közzétette - Kategória - Elsőkézből a Beregből, Filep Sándor, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Szeptemberben ismét Zoárd-napi Sokadalom – Tartalmas családi programok jönnek Vásárosnaményban


Életképek Vásárosnamény nyári rendezvényeiből! Fotó: BeregiHirek.hu archiv

Vásárosnamény – A koronavírus-járvány okozta egészségügyi helyzet következtében számos, a térség kulturális és sportéletét színező rendezvény maradt el, itt a Bereg szívében. Az élet ugyanakkor nem állt meg, a korlátozások enyhítését követően, számos tartalmas rendezvény kerülhet majd megrendezésre a közeljövőben – tájékoztatta szerkesztőségünket Filep Sándor, Vásárosnamény polgármester.

A városvezetővel az újonnan felavatott Trianon emlékműnél készítettünk riportot, ahol elsőként megköszönte a készítőnek ifj. Schmidt Sándornak, valamint az avatáson megjelent szép számú megemlékezőnek a részvételt, s mint mondta

Vásárosnamény ezen emlékmű leleplezésével, felsorakozott azon települések közé, ahol méltó helyen, méltó körülmények között tudunk emlékezni erre a gyalázatos békediktátumra, amely Magyarország jelentős részét elvette tőlünk. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy mi Magyarok büszkék vagyunk Magyarságunkra és Mi Magyarok mindig odafigyelünk egymásra, éljünk a világ vagy Európa bármelyik pontján is!

A továbbiakban a leendő és elmaradt városi rendezvények sorára tért ki, ahol elsőként a mai napon elmaradt Zoárd-napi Sokadalmat említette meg. Közölte, hogy a rendezvény eredeti időpontját átértékelve, így az szeptember 12-én kerülhet majd megrendezésre, mely ugyan még változhat, hiszen ezen a napon megyenapi megemlékezésre is sor kerül majd Beregsurányban.

A jelen álláspont szerint, amikor is helyreáll a koronavírus veszélyhelyzet által előidézett helyzet, addigra mi is összeállunk egy olyan programmal, a Balázs József Városi Könyvtár és Művelődési Központ szervezésében, melynek keretein belül szeptember 11 és 12. napjában gondolkodunk. Iványi Tamás igazgató úrral fogunk még többször egyeztetni ez ügyben és a kollégáival együtt, egy nagyon tartalmas programot fogunk összeállítani arra törekedvén, hogy ugyan egy napban gondolkodtunk, de valójában ez másfél vagy két napra is kikerekedhet.

Hangsúlyozta továbbá, hogy

Nagyon sok programunk elmaradt idén, még egyszer köszönöm a gyermekeink megértését. Köszönöm azt, hogy tudják velük és mellettük vagyunk! Ugyanakkor azt is szeretném jelezni, hogy folynak az egyeztetések Bíró Évával, a Szociális-, Egészségügyi- és Művelődési Bizottság elnök asszonyával, Iványi Tamás igazgató úrral, valamint Liptákné Juhász Anikó Tourinform Iroda vezetővel is. Szeretnénk a gyerekeket mindenképpen meglepni olyan programokkal, amelyek ha nem is gyermeknap keretében, de ahhoz hasonló formában a nyár folyamán, akár egy tisza-parti családi nappal augusztus 20.-a körül. A Zoárd-napi Sokadalomban sem felejtjük el, hogy a gyermek a legfontosabb számunkra, hiszen a gyermek melyet mindig elmondok, a jövőnk záloga!

Kitért továbbá az idén elmaradt Zoárd-napi Fogathajtó Versenyre, valamint a Sárkányhajó Roadshowra is, ahol kifejtette, hogy

Látjuk a mozgásokat, érezzük, hogy a turizmus megmozdul, én arra buzdítok mindenkit aki látja, hallja ezen kis összegzőmet, hogy ne felejtse el, hogy Vásárosnamény a Bereg szíve! A gergelyiugornyai Tisza-part, az Atlantika, a Szilva Wellness- és Termálfürdő, a Movie Planet ez mind-mind várja az idelátogatókat. Ne felejtsük el, hogy a Tomcsányi-kastély, a Beregi Múzeum, a Hunor Étteremben a Vadászati kiállítás a felső szinten, mind-mind olyan értéke ennek a térségnek, amiért érdemes ide eljönni! Egy dologra kell törekedünk, mint ahogy el szoktam mondani mostanában és ezt kérem vegyék is komolyan! Törekedjünk a biztonságra! Az előírások betartására, a másfél méteres távolságra, a rendszeres kézfertőtlenítésre és kézmosásra.

A nyárról összességében elmondta,

A biztonságra törekedve látogassanak el hozzánk, érezzék jól magukat Vásárosnaményban. Mi helyiek pedig figyeljünk oda az értékeinkre. Vegyük észre azt, hogy ez a kisváros Vásárosnamény, a Bereg szíve folyamatosan gyarapszik.

Itt kiemelte a Kerékpáros- és Vízi Vándortáborokat, a Középkori Templomok útját, a lovas- és vadászati turizmust, mely mind ide csalogatja a turistákat, de mint mondta

Mi egy élhető kisvárost szeretnénk varázsolni, olyan élhető kisvárost Vásárosnaményból felépíteni, amely egy folyamat. Hiszem azt, hogy ez a folyamat nem most kezdődött el, hanem tíz, húsz vagy akár harminc évvel ezelőtt. Nem szabad elfelejteni, hogy Vásárosnamény nem csak most van, mindig is volt, most gyarapszik és úgy megyünk a jövő felé, hogy gyermekeinknek egy olyan kisvárost tudjunk átadni, amire ők büszkék lehetnek!

 – zárta gondolatait Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere.