Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

November 1-ig lehet jelentkezni 20 millió forintért annak, akinek van egy jó ötlete


Négy startup programot indított idén ősszel a Startup Campus, melyekre jövő hétfőig van lehetőségük jelentkezni a befektetésre vágyó projektek gazdáinak. A programokra kiemelten várják az egyetemistákat, valamint a divat és dizájn, autó- és motorsport, borászat, gasztronómia, turisztika vagy akár a logiszitika területéről érkező innovációkat.

A Startup Campus partnereivel négy inkubációs programot indított idén ősszel, melyek célja a korai fázisú innovatív vállalkozások üzleti- és termékfejlesztése, mentorálása, valamint az induláshoz szükséges tőkebefektetésre való felkészítés. A finanszírozásra érett startupoknak lehetősége van akár 20 millió forint befektetés megszerzésére a programok végén, melyből a képzéseket szervező Startup Campus 5, míg a Hiventures kockázati tőkealap-kezelő 15 millió forintot biztosít – olvasható a szervezők közlemenyében. Emellett üzletfejlesztési képzést és mentorációt is kaphatnak a vállalkozások.

2018 óta minden évben meghirdetik a fiatalokat célzó University Startup Programot, amely idén a támogató Adria Port kihívásaival is bővül: a szervezők kiemelten keresik a logisztika, tengeri áruszállítás, hajózási trendek, kikötő mechanika, valamint kikötőhöz kapcsolódó, vízi és tengeri mobilitás témakörében megszületett ötleteket. Ezek mellett azonban iparágtól függetlenül bármilyen ötlettel lehet jelentkezni, egyetlen kikötése a programnak, hogy legyen legalább egy egyetemista hallgató a benevezett projektben.

Idén ősszel már harmadik alkalommal indul el a HFDA Startup Program, amely a legígéretesebb fiatal divat-dizájn startup vállalkozókat célozza. A program elsősorban az egyedi, innovatív megoldásokat hozó vállalkozásokat segíti piacra lépni és a Magyar Divat & Design Ügynökség (HFDA) segítségével. Fókuszterületei többek közt a fenntartható divat és design, gyártástechnológia, textilipari innovációk és a belsőépítészet egyaránt.

Idén először indult el a HUMDA Startup Program, melyet az autó- és motorsport megújításáért indított el a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség. Michelisz Norbert autóversenyző, Talmácsi Gábor motoros világbajnok, Hanula Barna belsőégésűmotor-szakértő, egyetemi docens és Kling Sándor Forma-1-es mérnök is segíti a képzést, ahol többek közt a mobilitás, a közlekedésbiztonság, a városi közlekedés vagy a versenyzői felkészülés területére várnak a szervezők innovációkat – írja közleményében a Startup Campus.

Támogatási program indul továbbá a Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács kezdeményezésére. A TokajTech Startup Program a borászatot, gasztronómiát, szállástechnológiát és a turizmust forradalmasító ötleteknek ad lehetőséget a fejlődésre. Az inkubáció indulását Wáberer György, Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért felelős kormánybiztos jelentette be, illetve további neves szakemberek is támogatják: Ifj. Szepsy István borász és üzletember, Vinnai Balázs startup befektető és mentor és Szepesi Richárd idegenforgalmi befektető.

A programokba a Startup Campus oldalán, a Programok menüpontban lehet jelentkezni, a pályázatokat november 1-ig várják.