Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Nincs többé ingyenutazás: rossz hír az egészségügyi, szociális és rendvédelmi dolgozóknak


A koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet megszüntetése után, 2022. június 15-e, szerdától már kizárólag érvényes jeggyel vagy bérlettel használhatják a BKK járatait a járvány elleni védekezésben részt vevő egészségügyi, szociális és rendvédelmi dolgozók.

Tegnap még díjmentesen utazhatnak az egészségügyi, a szociális és rendvédelmi dolgozók a BKK-járatokon.

A felmondási tilalom megszűnése után azonban az ingyenes utazás lehetősége is megszűnik június közepén. Bár a veszélyhelyzet lejártát, a június 1-jét követő 14 napig érvényes az ingyenes utazás, a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) kezdeményezte, hogy a kedvezmény továbbra is megmaradjon.

A BKK közölte: itt a vége

Ma lejár a veszélyhelyzet ideje alatt a járvány elleni védekezésben részt vevő egészségügyi dolgozók, egészségügyi hallgatók, illetve egyes további személyek – szociális ágazatban dolgozók, közszolgálati tisztviselők, valamint a rendvédelmi és honvédelmi hivatásos állomány tagjai – közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményéről szóló kormányrendelet.

A díjmentes utazás a veszélyhelyzet megszűnését követő 14. napig vehető igénybe az ezzel kapcsolatos igazolás birtokában.

A járvány elleni védekezésben részt vevő egészségügyi, szociális és rendvédelmi dolgozók a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. naptól, 2022. június 15-e, szerdától már kizárólag érvényes jeggyel vagy bérlettel használhatják a BKK járatait – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.