Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Nincs kegyelem, kötelező a védőoltás a tanároknak, 2 hetük van még rá


Az Emmi szerint téves állítás, hogy a tanárok oltási határidejét meghosszabbítanák, ahogy azt RTL közölte. A minisztérium amost az ATV-vel tudatta, hogy a határidő december 15-e maradt.

Értesülésük téves, nem változott a határidő. A jogszabály eleve azt rögzítette, hogy akik december 15-ig nem vették fel az oltást, azoknak a munkáltató felhívását követően 15 napjuk van arra, hogy ezt pótolják

– írta a tárca. Ugyanakkor az Emmi közleménye fényében is az a lényeg, hogy december végéig kell beoltatniuk magukat a tanároknak, ha el akarják kerülni a kényszerszabadságot.

A minisztérium azt is közölte, hogy „A beoltott pedagógusok aránya jóval 90 százalék fölött van és folyamatosan emelkedni fog a következő napokban is“

Mindeközben Devecseren tartottak egy szimpátiatüntetést oltatlan tanárok mellett, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke pedig arról beszélt, hogy szerintük lehetnek olyan iskolák, ahol január 3-ától kezdve már csak gyermekfelügyeletet tudnak biztosítani a pedagógusok kiesése miatt.

(via ATV)