Közzétette - Kategória - Tech hírek: PC - Mobil tippek-trükkök érdekességek

Nézzen rá a telefonjára: gyorsan törölje le ezeket az appokat, ha ott vannak rajta


Az utóbbi időben egyre több androidos alkalmazásról derül ki, hogy rosszindulatú kódokat is tartalmaznak. A hackerek ugyanis egyre agyafúrtabbak, a Google Play áruház pedig nincsen mindig a helyzet magaslatán.

Kiemelt kép: Mohos Márton /24.hu

Nemrég adtunk hírt arról, hogy miként bújt el malware egy ártatlannak tűnő androidos vírusirtó mögött, de máris újabb veszélyes alkalmazásokról értesülhettünk. Többek között a Bleeping Computer számolt be két rosszindulatú alkalmazásról, akár egymillió felhasználótól is pénzt csalhattak ki, mielőtt eltávolították őket a Google hivatalos alkalmazás-áruházából.

Top Navigation (több mint 500 ezer telepítés) és az Advice Photo Power (több mint 100 ezer telepítés) mögött ugyanaz a valószínűleg hamis fejlesztő (Tsarogorotseva) áll. Viszont ezúttal legalább a felhasználói vélemények jelezték, hogy átverésről lehet szó. Olyan taktikákat írnak le ugyanis, amelyek előfizetési csalásokhoz hasonlítanak, heti két dollárt számítanak fel az ellenőrzésért cserébe vagy a hirdetések eltávolításáért, viszont semmit sem adnak a pénzért. Kicsit tehát magára is vethet az, akit úgy károsítottak meg az appok, hogy előtte nem olvasta el a felhasználói kommenteket – írja a hvg.hu.