Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Népszerű termékek tűnnek el a dohányboltok kínálatából


Hamarosan végleg eltűnnek az olyan hevítéses dohánytermékek a dohányboltok polcairól, melyek ízesítése elfedi a természetes dohányízt. Egy uniós szabály kötelezi a kivezetésükre a magyarországi dohányboltosokat is.

Ízesített, hevítéses dohánytermékek tűnnek el a kínálatból

Az Európai Unió 2014-es dohányirányelve alapján betiltják azokat a hevítéses dohánytermékeket, amelyek ízesítése teljesen elfedi a természetes dohányízt. Így azok eltűnhetnek a magyarországi dohányboltokból is, körülbelül az év végéig.

A döntés azzal magyarázható, hogy az érintett árucikkek dohánypiaci forgalma meghaladta a 2,5 százalékos küszöböt. Például emiatt kerültek ki a mentolos cigaretták is a forgalomból korábban.A dohányipari vállalatok július 7-éig szállíthatják az ízesített, havítéses termékeket a boltokba. Árusítani pedig a készlet erejéig lehet azokat.Magyarországon 2023. október 23-tól lépett életbe az új szabályozás. Azonban a gyártók türelmi időt kaptak. Így a betiltott termékeket további egy évig lehet szállítani a kiskereskedelmi raktárakba.A 24.hu információi szerint nehéz megbecsülni, pontosan mennyi terméket érint a változás, de ízesített, hevítéses dohánytermékekből egyelőre van választék a dohányüzletekben.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük