Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Narancssárga veszélyjelzést adtak ki tíz vármegyére a rekkenő hőség és zivatarveszély miatt


A magas középhőmérséklet és a zivatarok miatt veszélyjelzés van érvényben az egész országban, kilenc vármegyében citromsárga figyelmeztetést rendeltek el.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán közölte, hogy kedden is napos időre van kilátás. Kevés gomoly- és fátyolfelhő lesz az égen.

Mint írják, az északkeleti országrészben lehet több gomolyfelhő, ott délután vagy este zápor, zivatar is előfordulhat.

A hőmérséklet csúcsértéke 30 és 36 Celsius-fok között alakul, és a szolgálat figyelmeztet arra is, hogy

erős lesz az UV-sugárzás.

Az OMSZ hozzátette: a Balatonnál és a Velencei-tónál is marad a strandidő, csapadék nem várható. A magas középhőmérséklet, valamint a zivatarok miatt az ország minden vármegyéjére veszélyjelzést adtak ki.

Kilenc vármegyében citromsárga, 10 vármegyében pedig narancs riasztás van érvényben.

Kedden egész nap többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. Este 21-28 Celsius-fok lehet.

Időjárás a nagy tavainknál

A gyenge (03-15 km/óra) változó irányú légmozgás napközben egy-egy helyen átmenetileg mérsékeltté (15-20 km/óra) válhat. Folytatódik a derült strandidő, eső nem lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33, 34 Celsius-fok körül alakul, míg késő este 26, 27 Celsius-fok valószínű.

A Balaton Siófoknál 26,5, a Velencei-tó Agárdnál 28,5 fokos.

Időjárás a fővárosban

Budapesten szintén napos időre van kilátás, kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadékra nem kell számítani. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. Délutánra 34, 35 Celsius-fokra melegszik fel a levegő, este 26, 27 Celsius-fok várható.

Szerdán helyenként erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, de továbbra is napos idő várható. Szórványosan lehet záporok, zivatarok kialakulására számítani. A zivatarokat néhol felhőszakadás kísérheti. A szél csak zivatarok környezetében erősödhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36 Celsius-fok között alakul.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük