Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Napokon belül jön a fizetős Facebook és Instagram


A közösségi platformok anyavállalata bejelentette, hogy a felhasználók pénzért igazolhatják magukat, így kaphatják meg a kék jelvényt.

Készítő: bigtunaonline
|
Forrás: Getty Images

A Facebook és az Istagram felhasználói mostantól pénzért vásárolhatnak maguknak a fiókjuk hitelességét igazoló kék jelvényt – jelentette be Mark Zuckerberg, a két közösségi platform anyacégének, a Metának a vezérigazgatója.

Az új szolgáltatást először Ausztráliában és Új-Zélandon vezetik be, és hamarosan további országokban is elérhető lesz. Az igazolásért havi 11,99 dollárt kell fizetni az interneten, az iPhone-felhasználók havi díja 14,99 dollár lesz. Zuckerberg ígérete szerint az így ellenőrzött profilok a felhasználók számára nemcsak a személyazonosság védelmét és a csalók távoltartását jelenti, de nagyobb láthatóságot és kiemelt ügyfélszolgálatot biztosít. Az ellenőrzött fiókot hivatalos igazolvánnyal kell hitelesíteni, és a felhasználóról profilkép készül, amelyen az arc jól látható.

A BBC megkeresésére a Meta azt közölte, hogy a változás nem érinti a korábban igazolt profilokat, de megjegyezte, hogy a jelvényért fizető néhány kisebb felhasználó láthatósága növekedni fog. Azt is hozzátette, hogy a cégek számára egyelőre nem teszik elérhetővé a fiókellenőrzést, de bármely 18 év feletti személy megkaphatja a kék jelvényt előfizetés esetén.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük