Közzétette - Kategória - Bereg, Beregi Sport krónikák, Egyéb, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Namény Newaza – Országos judo versenynek adott otthont Vásárosnamény

Namény Newaza – Országos judo versenynek adott otthont Vásárosnamény

Vásárosnamény – “Emelt fővel veszíteni és lehajtott fejjel győzni, ez a mi sportágunkra még inkább jellemző. És ugye szokták mondani a judosokra, hogy minél mélyebbre hajtja a fejét a kalász, annál több szem van benne.” – mondta Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok. Magyarországon, így a Beregben is egyre nagyobb teret hódít a judo, ami nem véletlenül olimpiai sportág. A judo mozgásanyaga kiegészítő mozgásanyagával együtt alkalmas arra, hogy olyan fizikai állapotot, mozgáskultúrát és belső tartást adjon, amellyel bármelyik sportág alapozhat fiúknál, és lányoknál egyaránt. E mellett a gyermekeknek olyan életformát, gondolkodásmódot biztosít, amelyet egy életen át hasznosíthatnak. E sportág hódolói lepték el egy egész délelőttre a Bereg szívét és annak sportcsarnokát, ahol tucatnyi korosztály mérettette meg magát a Namény Newaza elnevezésű versenyen.Namény Newaza – Országos judo versenynek adott otthont Vásárosnamény (1)A vásárosnaményi Szelet-Kelet Sport Egyesület és a BIKSZE szervezésében lezajló megmérettetést megelőzően az ünnepélyes megnyitó ceremóniára került sor, ahol köszöntő beszédet mondott Filep Sándor polgármester, Lőrincz Ottó főszervező és Koroknai Sólyom vezetőbíró is.
elválasztó vonalNamény Newaza – Országos judo versenynek adott otthont Vásárosnamény (2)A megmérettetésen több, mint száz gyermek és felnőtt küzdelmes mérkőzéseit láthatta a népes számmal egybegyűlt publikum.
elválasztó vonalNamény Newaza – Országos judo versenynek adott otthont Vásárosnamény (3) A szoros és hatalmas csatákat hozó küzdelmeket követően az ünnepélyes eredményhirdetésre került sor, ahol a díjakat György Patrícia versenybíró adta át a helyezetteknek.

Vélemény, hozzászólás?