Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Nagy változás jön a vidéki postákban, a kisboltokba szervezik ki őket


A Magyar Falu program keretében megtámogatott vidéki kisboltokban több mint 200 szolgáltatási centrumot hoz létre a Magyar Posta Zrt. és a Szerencsejáték Zrt. 2023 első negyedévéig – derül ki Posta és az SzZrt. közös közleményéből.

A kereskedelmi egységekben 2023 első negyedévéig több mint 200 településen válnak elérhetővé a postai szolgáltatások mellett a szerencsejáték termékek, köztük a kaparós sorsjegyek, a lottójátékok, valamint a nyereménybeváltás – írják a cégek közleményükben. (Ez azt jelenti, hogy a postai mellett a lottózók szolgáltatásai is bekerülnek több vidéki településen a helyi kis boltokba – ott, ahol a Magyar Falu program keretében állami támogatást kaptak vállalkozások és vállalták, hogy ellátják a postai közreműködői tevékenységet)

A Posta és az SzZrt. olyan megoldásokat keres, amelyekkel fenntartható működést és modern szolgáltatásokat nyújthat a kistelepüléseken élők számára is. Így a Szerencsejáték Zrt. elsőként csatlakozott a Magyar Posta Zrt. közelmúltban elindított új postapartneri programjához – áll a társaságok közös közleményében.

A vállalat számára fontos, hogy a lehető legaktívabb módon tudja támogatni a vidék megtartó erejét, és keressék azokat a megoldásokat, amelyekkel fenntartható működés mellett hosszútávon biztosítani tudják a postai szolgáltatásokat kisebb településeken is – kommentálta a bejelentést Schamschula György, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója.

A SzZrt. és a Posta 1991-ban kezdte meg együttműködését. A postai értékesítőhelyek között több mint 1600 helyszínen érhető el a Szerencsejáték Zrt. teljes termékkínálata, és további 920 helyszínen sorsjegy-értékesítés zajlik – írta az MTI.