Közzétette - Kategória - Nyírség hírei, Regionális hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Mintegy 80 millió forintból korszerűsödik a Svájci Lak Sóstón


A panzió felújítására a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programban 33,4 millió forintos forrást nyert a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt., a fennmaradó összeget saját forrásból pótolják. A Svájci Lak 11 szobája új bútorzatot kap, bővül majd a konyha, viszont a műemléki épület arculata marad a régi.
Kívülről megszépül, belülről pedig teljesen megújul a Svájci Lak. A panzió 11 szobája egységes bútorzatot kap a kor igényeinek megfelelően, valamint bővül majd a konyha. Az alapterületen nem lehet változtatni, mivel műemléki épület, a belső kialakítása viszont változik. A Krúdy Vigadó és a Fürdőház szomszédságában található épület alpesi stílusa miatt kapta a Svájci Lak elnevezést. A hegyvidéki házikó hangulatú vendégfogadó részben a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programnak köszönhetően újulhat meg.

2009-től volt bérbe adva a Svájci Lak, ezért nem lehetett előre tudni ezeket a problémákat, a klímaberendezések csövezése már elkészült, illetve kicserélték az összes vízvezetékcsövet. Második körben a konyha és a külső terasz átalakítása van tervben, várhatóan 2021 tavaszán kezdődnek ezek a munkálatok, jövő május-június környékén pedig akár újra megnyithat a felújított panzió. 33,4 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek a 80 millió forintos beruházáshoz, az összeg hiányzó részét önerőből teszi hozzá a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.

Nehéz évet zár a turizmus 2020-ban, a külföldi vendégek hiánya nagyon érezhető a szeptember elsején érvénybe lépett beutazási korlátozások miatt, de július-augusztus hónapban is mintegy 80 ezerrel kevesebb külföldi turista látogatott el Sóstóra mint 2019-ben.

/www.nyiregyhaza.hu/