Közzétette - Kategória - Nyírség hírei, Regionális hírek, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Civil szervezeteknek tartottak előadást


Kerekasztal-beszélgetést tartottak az önkormányzat „Női Információs és Szolgáltató Központ létrehozása Nyíregyházán” című pályázata keretén belül. A rendezvényen civil szervezetek vettek részt, akik hasznos információkkal gazdagodtak a nők atipikus foglalkoztatásával kapcsolatban.
Civil szervezetek képviselői gyűltek össze a „Női Információs és Szolgáltató Központ létrehozása Nyíregyházán” című pályázat keretén belül megvalósuló kerekasztal-beszélgetésen. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 200 millió forint, százszázalékos európai uniós támogatást nyert, így a hivatal és a Mindennapok Női Szemmel Egyesület közösen valósítja meg a pályázatot. A városvezetés nagy hangsúlyt fektet a családok segítésére, így számos más intézkedés mellett, ez a pályázat is őket szolgálja.

A projekt célja, hogy a térségben élő nők családi, társadalmi és munkaerő-piaci szerepeinek összeegyeztetését elősegítse, illetve a nők foglalkoztathatóságát, atipikus munkavégzését népszerűsítse. Ezért az előadás fő témája az atipikus foglalkoztatás volt. Az elmúlt vírusos időszakban sok munkáltató gyűjtött tapasztalatot ezekkel a módszerekkel kapcsolatban és számos alkalommal pozitív eredményeket kaptak.

A pályázat során nem csak a civil szervezeteknek tartanak kerekasztal-beszélgetéseket. „Anyu a kötéltáncos, avagy család és karrier egyensúlya” címmel szerveznek a nőknek is előadásokat, melynek keretén belül sikeres nők osztják meg titkaikat.

/www.nyiregyhaza.hu/