Közzétette - Kategória - Hírek és érdekességek a Beregből, Szatmárból és a Beregi-Tiszahátról, Nagyecsed, Regionális hírek, Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Szatmár hírei, Szatmári szíréna

FACEBOOK OLDAL

TWITTER BEJEGYZÉSEK

FACEBOOK VIDEÓK

RENDEZVÉNY KÉPEKBEN

INSTAGRAM KÉPEK

Megölte a nagyecsedi nőt, mert nem akart vele szökni

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2019 szeptemberében Z. S. vádlottat emberölés bűntette és fogolyszökés vétsége miatt, mint többszörös visszaesőt 20 év fegyházbüntetésre ítélte és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott jogerős szabadságvesztés büntetését töltötte, melynek során 2018 júniusában eltávozást kapott azért, hogy a beteg édesapját meglátogassa.

Ebben az időszakban a vádlott találkozott a sértettel, akivel a bevonulása előtt több éve élettársi kapcsolatban éltek. A vádlott megállapodott testvérével abban, hogy másnap visszaviszi őt a BV intézetbe, azonban ekkor már elhatározta, hogy nem megy vissza a börtönbe, hanem megszökik, bujkálni fog és rábeszéli a sértettet is, hogy tartson vele.

A reggeli órákban a vádlott és a sértett Nagyecsed külterületén gyalogolt, azonban a sértett meggondolta magát, és megpróbálta rávenni a férfit, hogy térjen vissza a büntetés-végrehajtási intézetbe. Emiatt a férfi feldühödött és a nadrágja derékrészéből kivette a cipőfűzőt, abból egy hurkot csinált, azt a sértett nyakára húzta és olyan erősen megszorította, hogy a lány megfulladt. A vádlottat másnap egy lakatlan házban fogták el.

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Balla Lajos vezette tanácsa január28-án 9 órai kezdettel tárgyalja az ügyet, az ülés nyilvános.