Közzétette - Kategória - Beregi Krónikák, Beregi Ünnepi Hét, Kiemelt rendezvények, Regionális hírek, Vásárosnamény hírei, Vásárosnaményi Krónikák, Vezér cikkek

Megkezdődött a XX. Beregi Ünnepi Hét a Bereg szívében, Vásárosnaményban


Megkezdődött a XX. Beregi Ünnepi Hét a Bereg szívében, Vásárosnaményban

Vásárosnamény – Jubileumi, huszadik alkalommal vette kezdetét a Beregi Ünnepi Hét a Bereg szívében, Vásárosnaményban. Az egy héten át tartó programsorozat újra tartalmas is színvonalas rendezvények sorát vonultatja fel a sport és a kultúra jegyében. Az esemény megnyitó ceremóniájának helyszínéül,  immár hagyományos módon a vásárosnaményi Bereg Múzeum – Tomcsányi kastély kiállítóterme adta.

Az ünnepi hét ünnepélyes megnyitó ceremóniáját megelőzően a Múzeum előtti parkban, a nem is oly régen alakult Bereg Brass Band fúvószenakar dallamai zengték be a teret.

A megnyitó-ünnepség kezdetén Varga János, a Beregi Múzeum igazgatója köszöntötte a jelenlévőket és a megjelent közjogi méltóságokat.

A rendezvényt elsőként a város első embere, Filep Sándor nyitotta meg, aki megköszönte a szervezők hónapokon át tartó áldozatos munkáját. Beszédében továbbá kitért az ünnepi rendezvénysorozat előzményeire, keletkezésének mibenlétére és múltbéli történéseire.

A megnyitó beszéd sorát a térség országgyűlési képviselője, dr. Tilki Attila folytatta. Az országgyűlési képviselő, mint korábbi történelem tanár és személyes vonatkozásai által, a témában szakavatott személy tartott rögtönzött előadást a megnyitó-ünnepség után következő időszaki kiállítás témájával kapcsolatosan.

Beszéde befejeztével a Beregi Múzeum ,,Már az ellenség között igen régen vagyunk” című időszaki kiállításának megnyitójára került sor.

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük