Közzétette - Kategória - Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye krónikája, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei bünügyi krónikái

Megerőszakoltak és kiraboltak egy 69 éves nőt Szabolcsban


Kiraboltak és megerőszakoltak egy 69 éves asszonyt Kisvárdán. A rendőrség azonosította és elfogta a bűncselekménnyel gyanúsított 19 éves helyi fiatalt.

Képünk illusztráció FORRÁS: SHUTTERSTOCK

Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a rablás bűntettével, szexuális erőszak bűntettével, valamint személyi szabadság megsértésének bűntettével gyanúsított 19 éves férfi tagadta a bűnösségét a kihallgatása során.

Az áldozat hozzátartozója tett bejelentést szerda este a rendőrségre arról, hogy rátámadt a rokonára az otthonában egy ismeretlen férfi. A 69 éves nő ajtót nyitott, amikor bekopogtak hozzá, és már nem tudta megakadályozni, hogy az ajtóban álló, az arcát eltakaró és bottal fenyegetőző férfi bejusson a házba.

A támadó készpénz és egyéb értékes vagyontárgyak átadását követelte a nőtől, miközben bántalmazással és megöléssel fenyegette. A nő félt, ezért együttműködött támadójával és átadta az otthonában tartott készpénzt, mobiltelefont és tabletet.

A nő az életét féltette, tartott a súlyos bántalmazástól, így akkor sem tanúsított ellenállást, amikor a férfi szexuális aktusra kényszerítette. A tettes távozásakor még felszólította az áldozatát, hogy ne merje hívni a rendőrséget, mert megöli.  Ezt követően kívülről rázárta a nőre az ajtót, hogy ezzel akadályozza a szabad mozgásban

– közölte a rendőrség.

A rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőt, F: E-t és tegnap délután elfogták a kisvárdai tartózkodási helyén. A rendőrség őrizetbe vette a fiatal férfi, és kezdeményezte a letartóztatását.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük