Közzétette - Kategória - Magyarország hírei - Bűnügyi - Gazdasági - Politikai hírek

Már hamis vakcinákra figyelmeztet az Interpol

A koronavírus elleni oltóanyagokkal kapcsolatos bűncselekmények veszélyére figyelmeztetett szerdán az Interpol nemzetközi rendőri ügynökség: szervezett bűnözői csoportok hamisított vakcinák árusításába kezdhetnek.

Fotó: Pixabay

A franciaországi székhelyű szervezet globális riasztást adott ki 194 tagállamának hatóságai számára, hogy még időben készüljenek fel az oltóanyagokkal kapcsolatos bűncselekményekre, a fizikai és az online térben egyaránt – írja az MTI-re hivatkozva az Infostart.hu.

Miközben a kormányok a vakcinák engedélyezésén dolgoznak, a bűnszervezetek arra készülnek, hogy beszivárogjanak az ellátási láncokba vagy megzavarják őket – írja az Interpol.

A bűnözők egyebek mellett hamis weboldalakon keresztül célba vehetik a gyanútlan embereket, ami komoly egészségügyi kockázatot, akár életveszélyt jelenthet – közölte Jürgen Stock, az Interpol főtitkára, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a nemzetközi utasforgalom feléledésével engedély nélküli és hamisított koronavírus-tesztek is piacra kerülhetnek.