Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Magyarországon ukrán katonákat képeznek ki a szlovák védelmi miniszter szerint


Jaroslav Naď kifejtette: erről csak a propaganda miatt nem lehet hallani. Puskaporos hangulatban zajlott a szlovák külügyminisztérium által szervezett hétfői beszélgetés Nagymihályban, ahol a tárca vezetője, Rastislav Káčer miniszter és Jaroslav Naď védelmi miniszter az orosz-ukrán háborúról fejtették ki a véleményüket – írta meg a Paraméter.

A nyitóképen Jaroslav Nad szlovák védelmi miniszter (balra) és Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kezet fog Budapesten, a minisztériumban tartott sajtótájékoztatón január 27-én.

Naď egy kérdésre válaszolva elmondta, Csehország és Lengyelország nagyobb mértékben támogatja Ukrajnát az orosz agresszor elleni harc során, mint Szlovákia.

És ki másnak segítenénk, ha nem a szomszédunknak”

– tette fel a kérdést a szlovák védelmi miniszter, aki arról elmélkedett, hogy a szomszéd országnak szerinte kötelességük segítő kezet nyújtani.

„Terjed a propaganda”

Mire a hangoskodó hallgatóság soraiból valaki bekiabálta, hogy bezzeg Magyarország kimaradhat ebből az egészből. Erre Naď a következőket mondta a közbeszóló felé:

De a magyarok is segítenek. Az, hogy ön erről nem tud, és terjed a propaganda arról, hogy ők nem segítenek, az egy dolog.

De vajon arról van tudomása, hogy a területükön (azaz Magyarországon – szerk. megj.) folyik az ukrán katonák kiképzése? Talán erről nem is tud” – zárta rövidre a reakcióját a szlovák miniszter, aki egyéb magyarázatot nem fűzött a kijelentéséhez.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük