Közzétette - Kategória - Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

Leütöttek és kiraboltak egy járókelőt Nyíregyházán

Felfegyverkezve és csoportosan elkövetett rablás miatt felel a bíróságon az a három fiatalkorú fiú és felnőtt társuk, akik az elmúlt nyáron egyik éjjel leütöttek és kiraboltak egy járókelőt Nyíregyházán.

Képünk illusztráció Fotó: police.hu

Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség sajtószóvivője az ügyről közölte: a Nyíregyházi Járási Ügyészség vádirata szerint a három helyi fiatalkorú fiú és 19 éves társuk az elmúlt év július utolsó napjának éjszakáján az egyik lakótelepen sétálgattak, amikor észrevették a velük szemben gyalogosan közlekedő, munkából hazafelé tartó sértettet. Látták, hogy a férfi vállán egy táska is van, amiből arra következtettek, hogy értékek lehetnek nála, ezért elhatározták, hogy erőszakkal elveszik azokat. Körbefogták az enyhén ittas sértettet, majd az egyik fiatalkorú fiú leszorította a sértett nyakát és ütlegelte a fejét, amiben segített egy másik társa is.

A felnőtt elkövető eközben a sértett táskáját próbálta lerángatni, de ez nem sikerült, ezért a táska kinyitásával próbálkozott, majd magához vett egy mobiltelefont és 50 ezer forint készpénzzel a sértett pénztárcáját. A fiatalok ekkor abbahagyták a férfi bántalmazását, elindultak hazafelé, azonban a legidősebb vádlottnak eszébe jutott, hogy egy tabletet is látott a sértett táskájában, ezért visszamentek a sértetthez, és most már kerítésléccel ütötték. A sértett a földre esett, a vádlottak pedig elvették a tabletet tőle.

Valamennyi vádlott letartóztatásban van, őket ugyanis a rendőrök másnap elfogták. Az ügyészség azt indítványozta a vádiratban, hogy a bíróság a fiatalkorú vádlottakat 2-3 év javítóintézeti nevelésre, míg felnőtt társukat 5 év fegyházbüntetésre ítélje abban az esetben, ha beismernék a bűncselekmény elkövetését, és nem ragaszkodnának a tárgyalás megtartásához.

Velük szemben az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik.