Közzétette - Kategória - Nyírség hírei, Szabolcs Szatmár Bereg megyei sziréna, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hírei

40 ezer forintot csalt ki osztálytársától egy 15 éves általános iskolás zsaroló

Vádat emelt az ügyészség az ellen a 15 éves, nyírtelki lány ellen, aki általános iskolai osztálytársát hónapokon keresztül fenyegetve tőle 40 ezer forintot zsarolt ki – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.

A fiatalkorú lány az egyik nyíregyházi általános iskola 7. osztályos tanulója, a sértett pedig osztálytársnője, akit 2 éves kora óta nagymamája nevel, és tőle rendszeresen kap zsebpénzt. Kezdetben a sértett önként adott kölcsön kisebb-nagyobb összegeket a vádlottnak, illetve úgy vásároltak közösen élelmiszert, hogy azt mindig a sértett fizette. A fiatalkorú vádlott látva azt, hogy barátnőjénél rendszeresen van készpénz, elhatározta, hogy más módon is pénzt szerez tőle. Fiú ismerőse nevén létrehozott egy álprofilt, és ráírt a barátnőjére. Az üzenetekben megveréssel és azzal fenyegette, hogy különböző dolgokat fog kitalálni róla, és azt elterjeszti az iskolában, ha nem adja neki a zsebpénzét.

A sértett – tartva az ismeretlen fenyegetéseitől – több alkalommal összesen 40 ezer forintot adott át a vádlottnak. A fiatal lánynak még ez sem volt elég, arra is rávette a sértettet, hogy a nagymamájától lopjon egy nagyobb összeget. Ez azonban már feltűnt a kislány rokonainak, és jelezték az iskolában. Az igazgatónő felelősségre vonta a megzsarolt lányt, mire ő elmesélte a vele történteket. Az ügyben a bíróság január 21-én hozott ítéletet, előkészítő ülésen az ügyészi indítvánnyal egyezően a fiatalkorút 1 év végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélte.