Közzétette - Kategória - Belföldi krónikák

Lendületben a magyar haderő fejlesztés – A védelmi költségvetés több mint 40 százalékát fordítja fejlesztésre a kormány


A jelenlegi védelmi költségvetés több mint 40 százalékát a haderő fejlesztésére fordítják Magyarországon.

Az elmúlt évek katonai konfliktusai, háborúi jelentős változásokat hoztak a Magyar Honvédség fejlesztési terveivel kapcsolatosan, Magyarország pedig a vártnál korábban, már jövőre eléri a 2 százalékos GDP-arányos védelmi költségvetést, melynek számottevő része haderőfejlesztésre megy el. Nemrégiben átadták a gyulai Airbus-gyárat, augusztusra megérkeznek a Panzerhaubitze 2000-esek – mondta el a Portfolio-nak Maróth Gáspár, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkára.

Más struktúrában kell gondolkodni

Maróth Gáspár egyebek mellett elmondta, amikor 2016-ban elkezdték a haderőfejlesztést, már látszott, új gondolati struktúrára kell ezt felépíteni. A legnagyobb kihívást a szervezet új feladatokhoz való igazítása jelentette.

Nyitókép: Milkovich János ezredes, a Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj parancsnoka a katonák fertőtlenítő felszerelését mutatja Müller Cecília országos tisztifőorvosnak a járványügyi bevetési egységnek tartott eligazítás után a Rendőrségi Igazgatási Központ előtt, a XIII. kerületi Teve utcában 2020. június 15-én. (MTI/Kovács Tamás)